ارسال به موقع سفارش مشتریان همواره از تعهدات و وظایف ما و شما فروشندگان عزیز است تا روز به روز تجربه بهتر و مثبتتری از خرید آنلاین مطمئن را برای خریداران رقم بزنیم. در این مقاله قصد داریم جزئیات دریافت سفارش مشتریان، ساختن محموله سفارش و ارسال آنها را آموزش دهیم.
در صورتی که قصد دارید کالای خود را در انبارهای دیجیکالا دپو (انبارش) کنید، مقاله «همه آنچه درباره انبارش کالا باید بدانیم»را مطالعه کنید.
مراحل ساخت
۱- ابتدا در پنل فروشندگان، از منوی «سفارشات» زیر منوی «سفارشهای تایید شده» را انتخاب کنید.
۲- با کلیک روی هر یک از فیلترها، کالاهای خود را مطابق نیاز فیلتر کنید.
فیلتر ارسال توسط دیجیکالا: یعنی سفارشهایی که دیجیکالا برای خریداران ارسال میکند و فروشنده باید مطابق تعهد زمانی خود آن کالا را به انبارهای دیجیکالا تحویل دهد تا برای مشتریان ارسال شود.
فیلتر ارسال توسط فروشنده: برای فروشندگانی قابل مشاهده است که امکان «ارسال توسط فروشنده» برای آنها فعال شده است و سفارشهایی را نشان میدهد که خود فروشنده آنها را ارسال میکند.
فیلتر تعهد ارسال: به دو گزینه «گذشته و امروز» و «فردا به بعد» تقسیم میشود. فیلتر گذشته و امروز تمامی سفارشهای امروز و روزهای قبل(اگر از روزهای قبل سفارش ارسال نشدهای داشته باشید) را نشان می دهد. سفارشهایی که از روزهای قبل باقی مانده باشند با رنگ قرمز روشن نمایش داده می شوند. فیلتر فردا به بعد سفارشاتی که سررسید ارسال آنها فردا به بعد است را نشان میدهد.
فیلتر وضعیت موجودی: تعداد سفارشهای شما را بر اساس موجود یا ناموجود بودن کالاها در انبار دیجیکالا فیلتر میکند. این فیلتر کمک میکند تا متوجه شوید، از چه کالاهایی سفارش گرفتید که در انبار موجودی ندارد و باید برای آنها محموله بسازید و ارسال کنید.
فیلتر ماهیت کالا: با توجه به اینکه انبارها بر اساس سایز کالاها، پذیرش میکنند، این فیلتر به شما کمک میکند که با توجه به سایز کالا (کوچک، بزرگ و متوسط) سفارشهای خود را دستهبندی و برای آنها محموله بسازید.
فیلتر وضعیت: تعداد سفارشهایی که در حال پردازش در انبار هستند را نشان میدهد.
وضعیت «در حال پردازش در انبار» به این معنا است که شما این سفارشها را به انبار ارسال کردهاید و در حال آمادهسازی و ارسال هستند. تا زمانی که کالا برای مشتری ارسال و از انبار دیجیکالا خارج شود، در این فیلتر نمایش داده میشود.
همچنین میتوانید برای مشاهده وضعیت سفارشتان تا زمان رسیدن به دست مشتری از منوی «گزارشات» زیرمنوی «گزارش سفارشهای نهاییشده» اقدام کنید.
۳- برای ساختن محموله سفارش برای ارسال به انبارهای دیجیکالا ابتدا نشانگر ماوس را روی فیلتر فردا به بعد نگه دارید تا تقویم به شما نمایش داده شود.
در این تقویم به روزهایی که میتوانید برای سفارشهای آنها محموله بسازید، دسترسی دارید. یک یا چند روز را انتخاب کنید. روزهایی که انتخاب کردید به رنگ سبز نمایش داده می شود. بعد از انتخاب روزهای مورد نظر، روی تعداد سفارش در پایین تقویم کلیک کنید. در این مرحله، گزینه «ایجاد محموله» سبز و لیست سفارشهایی که برای ساخت محموله انتخاب کردهاید در پایین صفحه نمایش داده میشود.
نکات قابل توجه:
- وقتی شما روی تقویم یکی از روزهای مجاز را انتخاب میکنید، تمام روزها از فردا تا تاریخی که روی آن کلیک کردهاید، انتخاب میشوند.
به عنوان مثال با فرض این که امروز بیستم اردیبهشت ماه است و شما در تقویم فردا به بعد، ۷ روز مجاز برای انتخاب دارید، در صورتیکه روی تاریخ ۲۳ اردیبهشت کلیک کنید، ۲۱، ۲۲ و ۲۳ اردیبهشت ماه انتخاب میشوند.
- با اضافه کردن هر روز، تعداد سفارشهای ثبت شده، در پایین تقویم نشان داده میشود. (در صورتی که در روزهای انتخابی سفارشی برای شما ثبت شده باشد که در تعهد ارسال شماست تعداد سفارشات در پایین تقویم به صورت تجمیعی نمایش داده میشود.)
در قسمت ردیف، کالاها را برای ایجاد محموله انتخاب کنید سپس روی گزینه «ایجاد محموله» کلیک کنید. با کلیک روی مربع کنار کلمه ردیف، میتوانید تمامی کالاهای لیست را همزمان انتخاب کنید.
لطفا در نظر داشته باشید که:
- کالاهای کوچک باید در یک محموله قرار بگیرند و به انبار کالاهای کوچک ( شرق ۱) ارسال شوند.
- کالاهای بزرگ و متوسط نیز باید در یک محموله قرار بگیرند و به انبار کالاهای بزرگ (شرق ۱ و بادامک) ارسال شوند.
پس از کلیک روی گزینه ایجاد محموله، وارد صفحه «ایجاد محموله برای سفارشها» میشوید.
در این صفحه اطلاعات محموله نمایش داده میشود. شماره محموله و نوع محموله (بر اساس سایز) را سیستم به صورت خودکار درج میکند.
۵- روش و محل تحویل را از میان گزینهها انتخاب کنید.
توسط فروشنده: در صورتی که قصد دارید با مراجعه شخصی به انبارهای دیجیکالا، محمولههای خود را تحویل دهید، باید این گزینه را انتخاب کند. سپس از میان انبارهایی که در قسمت محل تحویل، پیشنهاد میدهد با توجه به سایز محموله خود یکی را انتخاب کنید.
توسط پست: در صورتی که قصد دارید محموله خود را با پست ارسال کنید، این گزینه را انتخاب کنید.
توسط دیجیکالا: در صورتی که ناوگان دیجیکالا برای شما فعال باشد، گزینه روش تحویل توسط دیجیکالا را مشاهده میکنید. در صورت انتخاب این گزینه، محل تحویل محموله، آدرسی است که در پنل خود به عنوان انبار ثبت کردهاید.
تحویل به انبار سیار: در صورتی که قصد دارید کالای خود را به انبار سیار تحویل دهید. این گزینه را انتخاب کنید. در این صورت در «محل تحویل» لیستی از انبارهای سیار را مشاهده میکنید.
لطفا هنگام انتخاب انبار سیار، به اسم شهر توجه کنید و فقط انبار سیار موجود در شهر خودتان را انتخاب کنید. در صورتی که شهر شما انبار سیار ندارد، میتوانید از دیگر انبارهای دیجیکالا که امکان دریافت کالای شما را دارند، استفاده کنید.
اگر در شهر شما انبار سیار وجود ندارد و تمایل دارید محمولههای خود را به انبار سیار شهر نزدیک به شهر خودتان تحویل دهید، میتوانید با توجه به ساعت کاری آن انبار اقدام کنید.
در نظر داشته باشید که فقط کالاهای سایز کوچک خود را میتوانید به انبار سیار تحویل دهید.
برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله «همه آنچه درباره تحویل کالا به انبارهای دیجیکالا باید بدانیم» را مطالعه کنید.
نکات مهم:
حتما در تاریخ و بازه زمانی که انتخاب می کنید محموله را به انبار تحویل دهید. عدم تحویل محموله در ساعت انتخابی علاوه بر اینکه باعث تاخیر خواهد شد، در امتیاز عملکرد فروشنده نیز تاثیر منفی دارد.
اگر هنگام انتخاب کالاها برای ساخت محموله، ماهیت کالاها را بر اساس سایز تفکیک نکرده باشید (کالاهای کوچک، متوسط و بزرگ را با هم انتخاب کرده باشید)، سیستم به صورت هوشمند ماهیت کالا را تشخیص داده و محمولهها را تفکیک میکند. کالاهای کوچک در یک محموله و کالاهای متوسط یا بزرگ را در محموله دیگر قرار میدهد.
۷- پس از وارد کردن اطلاعات محموله، روی گزینه «ساخت نهایی محموله» کلیک کنید. در این مرحله، پیغامی مبنی بر تایید عملیات دریافت خواهید کرد و می توانید از سریالهای تولیدی پرینت بگیرید.
در صورتی که از ساخت محموله منصرف شدید، با کلیک روی گزینه انصراف، ساخت محموله را لغو کنید.
در صورتی که کالایی که برای آن محموله میسازید، گوشی موبایل باشد، باید هنگام ساخت محموله کد IMEI دستگاه را نیز وارد کنید.
لطفا توجه کنید:
درصورتیکه قصد ارسال یک دستگاه موبایل را دارید در همین کادر میتوانید به صورت دستی یا با استفاده از بارکدخوان کد IMEI را وارد کنید.
اگر تعداد موبایلهای موجود در محموله بیشتر از یک عدد است، مثلا سه عدد، میتوانید یک کد را وارد کرده و با زدن دکمه اینتر (enter) کد IMEI بعدی را وارد کنید.
اگر تعداد ارسالی شما زیاد است میتوانید فایل اکسل مربوط به IMEI تلفنهای همراه موجود در محموله را بارگذاری کنید.
لطفا دقت کنید که در باکس تعداد ارسالی، عدد وارد شده باید با تعداد کدهای IMEI وارد شده برابر باشد در غیر اینصورت سیستم به شما خطا میدهد.
بعد از وارد کردن IMEI، روی لیبل کالا(برچسب نارنجی) به جای سریال کالا، کد IME نمایش داده میشود. کد چاپشده روی لیبل هنگام ورود کالا در انبارهای دیجیکالا با کد روی گوشی موبایل مطابقت داده میشود.
کد IMEI چیست و چه کاربردی دارد؟
IMEI در واقع برگرفته از عبارت “International Mobile Equipment Identity”به معنای «هویت و شناسهی بینالمللی تجهیزات تلفن همراه» است.
هر گوشی جدیدی که ساخته میشود، یک کد منحصر به فرد دارد که تا آخر عمر دستگاه با آن باقی میماند. هدف اصلی این کدگذاری این است که هر دستگاه با شماره شناسایی (IMEI) منحصربهفرد خود شناخته شود. در واقع میتوان گفت که این کد، شبیه به شماره شاسی هر ماشین در صنعت خودروسازی است.
IMEI استاندارد، یک کد ۱۵ رقمی به همراه ۲ رقم کد «SV» یا «Software Version» است که بیشتر در دستگاههای جدید دیده میشود.
هدف استفاده از IMEI، برای شناسایی تلفنهای همراه و همچنین مسدود کردن آنها از طریق شبکه است.
از آنجایی که گوشیهای هوشمند، در معرض خطر دزدیده شدن قرار دارند، داشتن کد IMEI بسیار ضروری است. IMEI مربوط به خود گوشی است و هیچ ارتباطی با سیمکارت یا حتی سیستم عامل تلفن همراه ندارد.
کد IMEI به چهار بخش تقسیم میشود و هر بخش با یک فاصله (Space) از بخش دیگر جدا میشود «AAAAAA BB CCCCCC 0».
علاوه بر کارکردهایی که ذکر شد کد IMEI نشاندهنده اصالت گوشی موبایل هم است و با توجه به ضرورت وجود این کد در همه مراحل از فروش کالا گرفته تا خرید آن، فروشندگان دیجیکالا هم موظف به اعلام کد IMEI در زمان ساخت محموله هستند.
بررسی
برای بررسی محمولههای خود از طریق منوی «محمولهها» وارد زیرمنوی «لیست محمولهها» شوید. در این صفحه لیست تمامی محمولههای شما قابل مشاهده است. شما میتوانید بر اساس گزینههای موجود، وضعیت محموله،تاریخ ایجاد یا دریافت محموله و… فیلتر و با کلیک روی علامت ذره بین، محموله مورد نظر خود را جستجو کنید.
اگر جستجوی خود را بر اساس وضعیت محموله قرار دهید، میتوانید با یکی از چهار وضعیت زیر محمولههای خود را جستجو کنید:
- آماده ارسال/تحویل
- دریافت شده
- دریافت ناقص
- دریافت نشده
اگر محموله در وضعیت آماده ارسال/تحویل باشد، شما میتوانید از رسید محموله، لیبل سریال کالاها و لیبل محموله پرینت بگیرید.
پس از پیدا کردن محمولههای مورد نظر خود، میتوانید مشخصات محموله را در لیست پایین صفحه مشاهده کنید.
با کلیک روی هر شماره محموله وارد صفحه جزئیات محموله میشوید.
در صورتی که کالایی از محموله شما در انبار پذیرش نشود میتوانید دلیل عدم پذیرش را در صفحه جزئیات محموله با کلیک روی علامت مثبت مقابل هر محصول، مشاهده کنید.
روش
۱- از منوی «محمولهها» زیر منوی «لیست محمولهها» را انتخاب کنید.
۲- فیلترهای جستجو را روی وضعیت محموله و آماده ارسال/تحویل قرار دهید.
۳- روی نشان سطل زباله در مقابل محموله مورد نظر خود کلیک کنید.
۴- درخواست حذف محموله را تایید کنید.
۵- محمولههای حذف شده در لیست محمولهها کماکان قابل مشاهده هستند و در ستون وضعیت با عنوان «حذفشده» مشخص شدهاند.
نکات مهم در مورد حذف محموله:
۱- لازم به ذکر است که اگر از ناوگان دیجیکالا استفاده میکنید تا قبل از ساخت مرسوله برای ناوگان، امکان حذف محموله را دارید
۲- قبل از اینکه برای دریافت نوبت به انبار مراجعه کنید میتوانید محموله را حذف کنید ولی پس از مراجعه به انبار و دریافت نوبت، امکان حذف محموله را ندارید.
فیلتر در حال پردازش در انبار به این معنا است که این سفارشها از جانب شما به انبار ارسال شدهاند و در حال آمادهسازی و ارسال هستند. تا زمانی که کالا برای مشتری ارسال و از انبار دیجیکالا خارج شود، در این فیلتر نمایش داده می شود.
در دو حالت سفارش در این فیلتر نمایش داده میشود :
- کالا دارای موجودی در انبار دیجیکالا است.
- کالا به تعداد سفارش محموله شده و اکنون به تعداد سفارش موجودی در راه دارد.
سفارشهایی که تاریخ تعهد ارسال آنها به انبار دیجیکالا گذشته و ارسال نشده است به رنگ قرمز نمایش داده میشود.