بستهبندی صحیح و مناسب کالاها برای ارسال، یکی از مهمترین اصول در فروش آنلاین است که علاوه بر محافظت از کالا و سرمایه شما، از آسیب دیدن کالا و مرجوع شدن آن پیشگیری میکند و در انتها تجربه خرید رضایتبخشی را برای مشتری نیز رقم میزند.
در این مقاله قصد داریم شما را با دستورالعمل صحیح بستهبندی کالا برای ارسال به انبارهای دیجیکالا آشنا کنیم، لازم به ذکر است که عدم رعایت این اصول موجب عدم پذیرش کالای شما خواهد شد. لطفا نکاتی که در ادامه به آن میپردازیم را هنگام بستهبندی محمولههای خود راعایت کنید.
کالاهای مستثنی از قوانین
لامپ: اگر لامپها بستهبندی کارخانهای داشته باشند دیگر نیازی به استفاده از سلفون یا نایلون حبابدار اطراف محفظه شیشهای لامپ نیست.
لاستیک خودرو(تایر): لاستیک خودرو نیازی به شیرینگ (پلاستیک حرارتی)، تسمهکشی و نوار بستهبندی ندارد و همکاران انبار بدون شیرینگ هم این کالا را تحویل میگیرند.
نکته مهم
کالا را به شکلی بستهبندی کنید که اطلاعات و مشخصات کالا برای همکاران انبار قابل مشاهده باشد. (اطلاعاتی نظیر تاریخ تولید، انقضاء، برچسب وزارت بهداشت، سیب سلامت و…) لطفا در نظر داشته باشید که کالاهای دارای تاریخ انقضا باید بیش از ۶ ماه مهلت داشته باشند، همچنین در خصوص کالاهایی که نیازمند برچسب وزارت بهداشت و سیب سلامت هستند، وجود برچسب ضروری است و در صورتی که کالا برچسب وزارت بهداشت و سیب سلامت نداشته باشد، کارشناسان انبار کالا را پذیرش نمیکنند.
روش صحیح بستهبندی کالاها برای ارسال به انبار
- قبل از ارسال محصول به انبار، لازم است برچسب نارنجی مخصوص فروشندگان چاپ و روی تک تک کالاها به صورت صحیح چسبانده شود.
- لیبل، شناسنامه کالا است و باید به صورت کامل و بدون خط خوردگی و با وضوح بالا چاپ شود.
- لیبلها را قبل از چسباندن روی کالا حتما کنترل کنید تا جوهر آن پخش نشود و یا پاک نشود. (از کیفیت چاپ برچسب مطمئن شوید.)
- تمامی اطلاعات باید در کادر لیبل، چاپ شده باشد. در صورتیکه قسمتی از اطلاعات خارج از کادر یا مخدوش باشد، کالای فروشنده تحویل گرفته نمیشود.
- لیبل نباید روی مرز دو سطح کارتن چسبانده شود.
- لیبل متعلق به هر کالا، باید دقیقا روی همان کالا چسبانده شود.
- لیبل نباید روی مشخصات کالا (مدل، نام، تاریخ انقضاء، سیب سلامت، برچسب وزارت بهداشت) و سایر مشخصاتی که روی بستهبندی اصلی درج شده است چسبانده شود.
- لیبل باید روی بستهبندی کالا چسبانده شود و نباید آن را روی بدنه خود کالا چسباند.
لیبل باید در راستای کالا چسبانده شود، در صورتی که روی نبش کالا، نقاط مقعر و محدب کالا و یا به صورت مورب روی کالاها چسبانده شود، بارکدخوان آن را اسکن نمیکند.
- دقت داشته باشید، قرارگیری لیبل روی سطح ناصاف و محل قرارگیری درزهای شیرینگ کالا، باعث نچسبیدن کامل لیبل روی کالا و جدا شدن از آن میشود.
- در صورتی که لیبل را روی کارتنی میچسبانید که احتمال جدا شدن دارد باید روی لیبل چسب ۵ سانتیمتری بچسبانید.
اگر به هر دلیلی ناچار به چاپ و چسباندن دوباره لیبل نارنجی مشخصات کالا یا محموله شدید، لطفا هنگام چسباندن لیبل روی کالا و محمولهها دقت کنید که لیبل جدید را روی لیبل قبلی نصب نکنید. لیبل قبلی را کاملا جدا کنید و لیبل جدید را بچسبانید.
مثالهایی از موارد غیرقابلقبول:
محصولات تیز، یک لبه یا نوک تیز دارند و در صورتیکه بدون حفاظ لازم بستهبندی شده باشند، ممکن است خطراتی را برای همکاران دیجیکالا و مشتریانی که آنها را دریافت میکنند ایجاد کنند. کالاهای تیز باید بهصورتی بستهبندی شوند که لبه یا نوک تیز آنها به هنگام پردازش و ارسال به مشتری، در معرض تماس قرار نگیرد و خطری ایجاد نکند.
نکات مهم:
- اطمینان حاصل کنید که بستهبندی کاملاً بخشهای برنده را پوشانده باشد .
- برای بستهبندی از پلاستیک حباب دار استفاده کنید. پلاستیک حبابدار باید لبه برنده را کاملاً بپوشاند و به گونهای به دور کالا با چسب بسته شود که کالا از داخل آن خارج نشود.
- به هیچ وجه کالاهای تیز و برنده، بدون پلاستیک حبابدار و صرفاً با یک پوشش پلاستیکی یا کارتنی که به راحتی سوراخ میشود، ارسال نشود.
کالاهای شکستنی باید بهصورتی بستهبندی شوند که شکسته نشده و در طول فرآیندهای پردازش یا ارسال برای مشتری مخاطرات ایمنی ایجاد نکنند.
نکات مهم
- کالاهای شکستی باید در یک کارتن حداقل دولایه بستهبندی شده و کاملاً با پلاستیک حبابدار پوشانده شده تا امکان شکستگی وجود نداشته باشد.
- برای بستهبندی مواد غذایی با ظروف شکستنی حتما از دو لایه پلاستیک حبابدار استفاده کنید.
- دور هر کدام از اقلام موجود در بستهبندی باید جداگانه ضربهگیر پیچیده شود.
- کالاهای شکستنی بدون کارتن باید در چند لایه پلاستیک حبابدار پیچیده شود.
- توصیه میشود که روی کالاهای شکستنی برچسب «شکستنی» با فونت بزرگ نصب شود.
کالاهای چندعددی مانند دستمال کاغذی، پودر لباسشویی و… را باید ابتدا در کنار هم قرار داده و با استفاده از چسب پهن (۵ سانت) آنها را به یکدیگر متصل کنیم.
سپس با پلاستیک حبابدار تمام سطح کالا را پوشانده و بستهبندی کنیم.
در مورد ماگ یا لیوانهای چند عددی بستهبندی با ورقهای نازک مقوا و یا فوم تقویت شود تا مانع استحکاک بین آنها شود. همچنین اگر ماگ یا لیوان ملزوماتی مانند قاشق و یا در دارند؛ باید به شکلی بستهبندی شود که قطعات همراه در بستهبندی محکم باشند و تکان نخورند.( قطعات شکسته نشوند.)
کالاهای دارای پنبه و پوشدار مانند عروسکها، اسباببازی، کوسن و…، باید بهصورتی بستهبندی شوند که در زمان فرآیندهای پردازش و ارسال به مشتری پاره نشوند.کالاها باید در یک کیسه زیپدار مهر و موم یا شیرینک شوند.
روش بستهبندی کالاهای پنبه و پوشدار:
- از هر سمت بسته کالا به اندازه ۲ سانتیمتر فضای خالی وجود داشته باشد.
- از بستهبندی خشک و شکننده استفاده نشود.
- از پک با ضخامت ۱۰ میلیمتر استفاده شود.
- بستهبندی باید متناسب با ابعاد کالا باشد (چند سایز بزرگتر یا کوچکتر از ابعاد کالا نباشد.)
نمونه بسته بندی این نوع کالاها را در ویدئوی پوشاک و پارچه ببینید.
تمامی کالاهایی که با باتری کار میکنند مانند انواع اسباببازیها (عروسک، ماشین بازی و …) حتما در کارتن ارسال شوند.
در صورتی که با پک و بدون کارتن ارسال شود همکاران انبار کالا را نمیپذیرند و مرجوع میشود.
تمامی منسوجات(پارچه یا ساخته شده از پارچه) که میتوانند با رطوبت یا گرد و غبار آسیب ببینند، باید در بسته مقاوم و با چسباندن چسب پهن (۵ سانت) روی در بسته ارسال شوند.
برای بستهبندی پارچههایی مانند چرم که امکان آسیبدیدگی با کیسه یا شیرینگ را دارند، از جعبه استفاده کنید.
کفشها باید حتما داخل جعبه کفش ارسال شود.
با توجه به اینکه جواهرآلات میتوانند بر اثر پارگی، گرد و خاک یا مایعات آسیب ببیند، باید طبق این دستورالعمل زیر بستهبندی شود:
- جواهرات باید در جعبه مهر و موم شده با اندازه مناسب و لیبل نارنجی خوانا بستهبندی شوند تا از هر گونه آسیبدیدگی در حین فرآیند پردازش در امان باشند. توجه فرمایید که با توجه به مهرو موم بودن بسته کالا، مسئولیت کم و کسر بودن، اصل نبودن، خالی بودن محتویات جعبه با فروشنده خواهد بود.
- همچنین استفاده از امکان ارسال توسط فروشنده به شما پیشنهاد میشود.
جعبه جواهرات
- جعبههایی که با توجه به جنسشان به راحتی تمیز میشوند، نیازی به بستهبندی ندارند. در این حالت جعبه مقوایی هم کفایت می کند.
- جعبههای پارچه ای که در مقابل گردوغبار و پارگی حساس هستند باید در یک کیف یا جعبه قرار داده شده و بارکد آنها خوانا و قابل مشاهده باشد.
- جعبه مقوایی یا کیف بهتر است کمی بزرگتر از کالا باشند.
- جعبههای مقوایی برای جعبه جواهرات باید به اندازه کافی محکم باشند یا به گونهای تحکیم شوند که جعبه از داخل آنها تکان نخورد و بارکد قابل مشاهده باشد.
- بارکدها بهتر است حتیالامکان به جعبه چسبانده شوند ولی در صورتی که جعبه مقوایی به خوبی جعبه جواهرات را پوشانده است، به آن نیز می تواند چسبانده شود.
جواهرات با ارزش بالا
جواهرات با ارزش بالا ممکن است به سرعت فروخته نشوند، به همین خاطر ما پیشنهاد میکنیم که آنها را در کیفهای محافظ قرار دهید تا در زمانی که در مرکز پردازش هستند آسیب نبینند. همچنین استفاده از امکان ارسال توسط فروشنده به شما پیشنهاد میشود.
ورود سکه طلا به انبار دیجیکالا با دو نوع بستهبندی امکانپذیر است:
۱- بستهبندی با جعبه تلقی یا شفاف که قابل داخل آن قابل دیدن باشد.
۲- بستهبندی داخل پلاستیک وکیومشده
نمونه بستهبندیهای قابلقبول:
نمونه بستهبندیهای غیرقابلقبول:
نکات مهم:
- سکه باید در جعبه شفاف یا پلاستیک وکیوم شده، مهروموم شده با اندازه مناسب و لیبل نارنجی خوانا بستهبندی شود تا از هر گونه آسیبدیدگی در حین فرآیند پردازش در امان باشد. لطفا دقت کنید که با توجه به مهروموم بودن بسته کالا، مسئولیت کم و کسر بودن، اصل نبودن، خالی بودن محتویات جعبه با فروشنده است.
- لیبل نارنجی سفارش به شکلی چسبانده شود که مشخصات ظاهری و پلمپ اصلی سکه پوشانده نشود و کاملا مشخصات سکه قابل دیدن باشد.
- جعبه یا پلاستیک مورد استفاده برای بستهبندی سکه باید به اندازه کافی محکم باشد یا به شکلی بستهبندی شود که سکه از داخل آنها تکان نخورد و بارکد قابل مشاهده باشد.
- جعبه مقوایی یا پلاستیک مورد استفاده بهتر است کمی بزرگتر از کالا باشند.
- درصورت استفاده از پلاستیک شفاف، پرس حرارتی انجام شود، به شکلی که کاملا بسته و پلمپ شود.
مشخصات قابل رویت:
- فیزیک سکه به همراه نوشتههای روی وکیوم سکه که شامل وزن، عیار و نوع سکه است.
- کنگرههای دور سکه (کنگرهها باید تمیز و یکنواخت و با فاصله خاص باشد که اصالت سکه تایید شود.)
- هولوگرام
- کیفیت وکیوم باید مشخص باشد که تمیز و بدون برآمدگی است.
- سال ضرب سکه
هر کالایی که بزرگترین وجه آن کمتر از ۵ سانتیمتر است کالای کوچک محسوب شده و باید با رعایت نکات زیر بستهبندی شود:
نکات:
- این کالاها را در کیسههای شفاف قرار داده و در کیسه را با چسب پهن (۵ سانت) بچسبانید یا شیرینک کنید.
- برچسب نارنجی (لیبل) را روی بزرگترین سطح آن بچسبانید.
- لیبل را مستقیما روی کالا نچسبانید و آن را روی کیسه یا شیرینک بچسبانید.
- سایز کیسه متناسب با کالا باشد. از قرار دادن کالاهای کوچک در کیسههای بسیار بزرگتر یا کوچکتر از سایز کالا خودداری کنید.
- کالاهای کوچک را در کیسههای سیاه و مات قرار ندهید.
تنقلات و محصولاتی که بستهبندی پلاستیکی دارند: مانند برنج، خواروبار، چای، آجیل و… باید با سلفون بستهبندی شوند.
محصولات با ظروف شیشهای مانند (خشکبارو آجیل و شیرینیجات) نیز حتما باید با پلاستیک حبابدار پوشانده شود.
در محصولاتی مانند رب، انواع روغن، انواع سسها و… اگر ظروف شیشهای داشتند با پلاستیک حبابدار و در صورتی که بستهبندی پلاستیکی داشتند با سلفون پوشانده شودند.
در نظر داشته باشید تنقلات، پودرها، کالاهای خشک و ریختنی را باید به شکلی بستهبندی کنید که هنگام حمل و نگهداری آسیب نبینند.
برای ارسال مایعات و محصولاتی که احتمال نشتی دارند ابتدا باید از محکم و پلمپ بودن در کالا مطمئن شوید. سپس کالا را با لفاف نایلونی یا سلفونهای استریج بستهبندی کنید تا در پروسه دریافت، انبارداری و ارسال آسیب نبیند.
لوازم جانبی مانند: هدفون،هندزفری، انواع کابل، مبدل، محافظ صفحه نمایش گوشی که بدون بستهبندی و جعبه هستند حتما باید متناسب با نوع کالا داخل نایلون چسبدار قرار گیرند.
بستههای کاغذ تحریر A3،A4 و A5 با تعداد مختلف به دلیل اینکه از بستهبندی اصلی خارج میشوند، آسیبپذیر هستند و به راحتی بستهبندی آنها پاره شده و به طور کلی غیر قابل فروش می شوند بنابراین این کالاها حتما باید شیرینگ (روکش حرارتی) شود یا در سلفون قرار گیرند.
انواع کرم، ژل پاککننده آرایش صورت و سایر محصولات آرایشی و بهداشتی که به صورت تیوپی عرضه میشوند و کالاهای بهداشتی(مانند شامپو،دهانشویه،ژل بهداشتی و….) دو حالت دارند:
۱- محصولاتی که داخل جعبه هستند: برای بستهبندی آنها باید از سلفون و یا فوم استفاده کنیم.
۲- محصولاتی که جعبه ندارند: باید با استفاده از سلفون، فوم و پلاستیک حبابدار کالا را بستهبندی کنیم و به صورت عمودی داخل جعبه محموله قرار دهیم.
نکات مهم:
- در بستهبندی کالاهای آرایشی و بهداشتی باید با استفاده از چسب و شیرینگ حرارتی از نشت و آسیب کالاها جلوگیری کنیم.
- برای کالاهایی که مایع هستند باید اطراف در محصول به صورت جداگانه سلفون بکشیم و بعد کل کالا را با پلاستیک حبابدار یا سلفون بستهبندی کنیم.
کالاهای آرایشی زیبایی (انواع مداد، پنکیک، کانسیلرو…)
- کالاهای آرایشی که حالت پودری و غیر مایع دارند را باید با پلاستیک حبابدار یا چسب به صورت محکم بستهبندی کنیم.
- بهتر است برچسب «کالای شکستنی» روی کالاهایی که احتمال آسیبدیدگی آنها در رفت و آمد ببشتر است، چسبانده شود.
- محصولات جامد باید با استفاده از سلفون بستهبندی شوند.
کالاهای شکستنی (آینه، انواع استندهای آرایشی و….)
- کالاهای شکستی را باید کاملاً با پلاستیک حبابدار بپوشانیم و در کارتن حداقل دولایه بستهبندی کنیم تا امکان شکستن وجود نداشته باشد.
کالاهای پلاستیکی و چوبی (انواع شانهها و برسها)
- باید با بستهبندی پلاستیکی و نایلون حبابدار به صورت کامل در برابر ضربه محافظت شوند.
عطر و ادکلن
- جعبههای عطر و ادکلن را باید با استفاده از پلاستیک حبابدار به خوبی بستهبندی کنیم به گونهای که جعبه اصلی کالاها دچار مشکل و یا خرابی نشود.
- از آنجا که جعبه برخی عطر و ادکلنها ضخیم نیست و با ضربه به آن، ممکن است شیشه کالا بشکند، باید تمام جعبهها را به صورت کامل با سلفون و چسبهای نواری محکم کنیم.
- بهتر است برچسب «کالای شکستنی» را روی جعبه عطر و ادکلن بچسبانیم.
کالای بهداشتی(کاندوم و…)
- جعبه کالاهای بهداشتی را باید با استفاده از سلفون بستهبندی و محافظت کنیم تا پاره، لک و… نشود.
شوینده و محصولات بهداشتی
تمام جعبههای شوینده و… باید با سلفون پوشانده شود در صورتی که محصول در ظرفهای شیشهای باشد باید با پلاستیک حبابدار پوشانده شود.
میز،صندلی و مبل
- کلیه سطوح صندلیها را باید به صورت کامل با پلاستیک حبابدار بپوشانیم.
- چرخ صندلیها را باید به صورت کامل با استفاده از پلاستیک حبابدار بپوشانیم.
- پایههای مبل را باید به صورت مجزا با فوم حبابدار بپوشانیم.
- در صورت چند تکه بودن، تعداد اقلام را مشخص کنیم و روی کالا بچسبانیم.
مصنوعات سنگی و سرامیکی
- حتما محیط کالا را با استفاده از یونولیت بپوشانیم.
- در بستهبندی و جعبه فضای خالی وجود نداشته باشد.
- بهتر است برچسب «کالای شکستنی» روی کالا چسبانده شود.
تابلوها، ساعتها و آینهها
- برای بستهبندی این دسته از کالا ها باید از کارتن استفاده کنیم.
- نقاط حساس کالا را (لبههای کالا) با فوم تقویت کنیم.
- بهتر است برچسب «کالای شکستنی» روی کالا چسبانده شود.
تشکها
- تمام سطوح تشک را بایدبه صورت کامل با دو لایه پلاستیک بپوشانیم.
- تشک را باید به گونهای بستهبندی کنیم تا در جابهجایی لک، پاره و….. نشود.
غذاها و محصولات جامد و مایع باید با پلاستیک حبابدار به صورت دقیق بستهبندی شوند.
تمام مکملهای حیوانات باید با سلفون پوشانده شود.
لپتاپ،تبلت و…..
لپتاپ، تبلت و … باید به شکلی بستهبندی و ارسال شود که جعبه کالا و قسمت گارانتی آن پاره نشود. از حداقل یک لایه سلفون و یا شیرینگ برای محافظت از بستهبندی استفاده شود.
- تمام سطوح لوازم چوبی باید به صورت کامل با نایلون حبابدار پوشانده شود.
- نقاط حساس کالاهای چوبی مانند: دستگیره، صفحه میز، تکیه گاهها و … باید با فوم تقویت شود.
- برای بستهبندی منسوجات با الیاف حجمدهنده باید از ساکهای مخصوص که قابلیت نگهداری بالش، روتختی لحاف و…. را دارند، استفاده شود.
تمام مکملها باید با پلاستیک حبابدار و سلفون پوشانده شود.
این کالاها باید با سلفون به صورت کامل پوشانده شوند و در صورتی که ظروف آنها شیشهای بود، حتما با پلاستیک حبابدار بستهبندی شود.